UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євробляха за 350 тисяч: поляки затримали українця, який намагався вивезти викрадений Lamborghini

Автомобіль розшукували в Швейцарії.

Польські прикордонники запобігли ввезенню автомобіля Lamborghini Urus в Україну, вартість якого оцінюється в 364 тисячі доларів. В ході прикордонної перевірки з'ясувалося, що автомобіль перебуває в розшуку.

"37-річний громадянин України був зупинений на дорозі прикордонного переходу в Дорохуську. Чоловік намагався покинути Польщу на автомобілі Lamborghini Urus (рік випуску 2019). Звернувшись в швейцарські служби, співробітники прикордонної служби визначили, що автомобіль перебуває в розшуку. Автомобіль заарештували, а водія допитали в якості свідка", - йдеться в повідомленні Прикордонної служби Польщі.

22 лютого, закінчився період пільгового режиму розмитнення "євроблях". Відповідно, почала діяти нова модель оподаткування акцизним податком легкових авто, яку ввели законами (законопроекти №8487 і №8487-1), ухваленими Верховною Радою 13 липня 2018 року.

Тепер власники авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу, а з травня цього року до порушників митних режимів "транзит" та "тимчасове ввезення" правоохоронці почнуть застосовувати жорсткі фінансові санкції аж до конфіскації транспортного засобу.