UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС замовив оцінку рівня організованої злочинності серед українських чиновників

Оцінка корумпованості українських чиновників проводиться в рамках вивчення питання приєднання країн - колишніх республік СРСР до ЄС.

Міжнародна неурядова асоціація OCO (The Organized Crime Observatory), приступила до дослідження рівня організованої злочинності і корупції в державному секторі Україні.

"Цей проект є частиною ініціативи ЄС щодо вивчення питання приєднання країн - колишніх республік СРСР до ЄС. Країни-члени ЄС, також як і члени Європарламенту та представники неурядових організацій, які представляють громадянське суспільство в ЄС, попросили провести оцінку ситуації в Україні в питаннях організованої злочинності, корупції у політичних колах, незаконного відмивання грошей і фінансових махінацій", - підкреслюється в повідомленні.

Асоціація має намір запросити до участі в дослідженні міжнародних партнерів, представників університетів і дослідницьких центрів Європи і США. Після вивчення ситуації OCO обіцяє надати звіт і рекомендації.

The Organized Crime Observatory була створена в 2001 році в Швейцарії. Цілі асоціації - вивчення злочинної діяльності, кримінальних схем. !zn

Читайте також:

G20 створила мережу по обміну інформацією для відмови у в'їзді корумпованим чиновникам

Україна втратила 11 позицій у рейтингу конкурентоспроможності, опустившись до рівня 2011 року

В кожному третьому законопроекті Кабміну знайшли корупційні ризики

Кожен п'ятий українець за останній рік давав хабар