UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС виділив Україні €8,55 млн на поліпшення управління кордоном

Європа допомагає Україні модернізувати прикордонну та митну служби, поліпшити законодавство, а також безпосередньо інфраструктуру на кордоні.

Єврокомісія виділила четвертий транш у розмірі €8,55 млн програми бюджетної підтримки "Підтримка секторальної політики управління державним кордоном в Україні", повідомляє представництво ЄС в Україні.

"За допомогою цієї програми підтримки секторальної політики Євросоюзу вносить свій вклад в модернізацію Державної прикордонної служби та Державної фіскальної служби України. Це відбувається шляхом поліпшення законодавчої та нормативно-правової бази, запровадження вдосконалених механізмів контролю та модернізації інфраструктури перетину кордонів у відповідності зі стандартами ЄС", - йдеться в повідомленні.

Програма також підтримує зусилля українського уряду по досягненню ефективного балансу між безпечними кордонами і законним рухом людей і товарів відповідно до стандартів та кращих практик ЄС.

"Я впевнений, що фінансова підтримка ЄС зміцнить співробітництво між агентствами, залученими до комплексного управління кордонами; також результатом надання такої підтримки стане ефективне управління у сфері прикордонного контролю та міграції для громадян інших країн - відповідно до зобов'язань України в рамках Плану дій щодо візової лібералізації", - зазначив заступник голови представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен.

За його словами, кошти в подальшому будуть сприяти межграничной торгівлі, прискорять демаркацію кордону і введення електронної митної системи.