UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС виділить 128 млн на створення двох тисяч ОСББ в Україні

Майже півмільйона українців отримають пряму вигоду від реалізації проекту.

У рамках Програми розвитку ООН, яка спонсорується Європейським союзом, Україні виділять чотири мільйони євро (128 млн гривень) на стимулювання створення та підтримку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), повідомила прес-служба ПРООН.

"Європейський Союз та Програма розвитку ООН (ПРООН) запускають дворічний проект "Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" з метою стимулювати та підтримати створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у всіх 24 областях України. Щонайменше 2 000 нових ОСББ буде створено та загалом 4 000 ОСББ пройдуть навчання з управління енергоефективними проектами", - йдеться в повідомленні ПРООН в Україні.

В середньому 480 000 осіб отримають пряму вигоду від реалізації проекту, та не менш ніж мільйон українців підвищать свою обізнаність у сфері енергоефективності.

ПРООН надаватиме технічну допомогу шляхом впровадження проекту, який триватиме з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2020 року.

Відзначимо, що в бюджеті на 2019 рік передбачено 400 мільйонів гривень на програму "теплі кредити". Також передбачено фінансування Фонду енергоефективності на рівні 1,6 млрд гривень. В цьому році держбанки вичерпали кошти для "теплих кредитів" ще в серпні. В 2018 році за програмою було виділено 190 млн гривень на підтримку ОСББ, 202,2 млн гривень - на підтримку індивідуальних домогосподарств та 7,7 млн гривень - на підтримку домогосподарств, які вирішили встановити негазові котли.