UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія надасть технічну допомогу українській поліції

Токіо розглядає можливість проведення тренінгів для українських поліцейських.

Україна і Японія ведуть переговори і надання Токіо технічної допомоги у реформуванні української поліції, а також організації тренінгів для її співробітників.

У середу, 2 листопада, міністр закордонних справ Арсен Аваков обговорив з послом Японії в Києві Шигекі Сумі плани з реалізації низки спільних проектів.

Як повідомляє прес-служба МВС, йшлося про системі регулювання патрулювання, систему цифрового радіозв'язку Digital Radio, Центр керування дорожнім рухом, систему поліцейських дільниць відкритого типу KOBAN.

"Токіо вважає МВС України надійним партнером і надалі підтримуватиме реформи сектору безпеки України", – заявив японський дипломат, додавши, що японська сторона зацікавлена в продовженні обміну досвідом у сфері безпеки дорожнього руху і розглядає можливість проведення тренінгів для представників Національної поліції України.

Аваков подякував Сумі й передав через нього листа міністру внутрішніх справ Японії з описом процесів реформування української поліції, а також з пропозицією впровадження низки спільних проектів.

Нагадаємо, в жовтні уряд Японії передав Україні 9,5 тисяч комплектів зимової форми для дільничних поліцейських. Документ на грант технічної допомоги особисто передав посол Японії в Україні Шигеки Суми. Крім того, ведуться переговори про постачання в Україну япоских позашляховиків Mitsubishi для потреб Національної поліції.