UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк доручив "Украероруху" блокувати літаки РФ на шляху до Сирії

За його словами, особливу увагу потрібно приділити нейтральним водам.

Україна посилила контроль над повітряним простором щодо переміщення російських літаків в Сирію над нейтральними водами, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Сьогодні вранці я доручив "Украероруху" посилити контроль з Євроконтролем щодо переміщення будь-яких російських літаків у Сирію", - заявив прем'єр.

Яценюк уточнив, що повітряний простір для "цих літаків над територією України взагалі закрито", а повітряний простір над нейтральними водами тепер буде контролюватися "особливим чином", зазначив прем'єр, не уточнивши, яким саме.

Раніше повідомлялося, влада Болгарії заборонили використовувати її повітряний простір для прольоту російських літаків нібито з гуманітарною допомогою для Сирії.

За даними болгарського Мзс, таке рішення викликане побоюваннями, що під виглядом гуманітарної допомоги в Сирію можуть надходити вантажі, "не відповідають заявленим цілям". Таку заяву зроблено на тлі викривальних заяв західних і навіть російських ЗМІ про відправку Росією в Сирію найманців і військової техніки.

Також в ЗМІ з'являлася інформація, що Росія просила сприяння Греції для прольоту в Сирію.