UA / RU
Підтримати ZN.ua

Я не впливаю на "плюси", це називається внутрішня самоцензура — Коломойський

Олігарх стверджує, що вперше посварився з Порошенком саме через телеканал.

Олігарх Ігор Коломойський, який перебуває у досить близьких стосунках з президентом Володимиром Зеленським і не приховує нелюбові до екс-президента Петра Порошенка, заявляє, що основою конфлікту між ним і колишнім президентом Петром Порошенком стала медійна політика телеканалу олігарха "1+1", в яку він нібито не втручається.

"Ми, до речі, через телевізор з ним і посварилися. Якщо ви хочете знати, що було конфліктом, це був "1+1". З першого ж дня. ... Це не була якась подія. Це було щодня. От я через обов'язки служби, коли мене запрошували в адміністрацію, приходив. Одне з питань було: "1+1" щось не показав...", - розповів Коломойський в інтерв'ю "Українській правді".

При цьому він стверджує, що не впливає на політику власного телеканалу, але регулярно спілкується з гендиректором телеканалу Олександром Ткаченком і "підкидає теми" журналістам.

"Якщо я дзвоню Попову (Сергій Попов, директора інформаційного мовлення "1 + 1", - ред.), то це відсутній Ткаченко, якщо є якісь цікаві речі, які я намагаюся, щоб вони звернули увагу. До яких вони самі просто не доберуться. Це нормально. Я їм величезну кількість матеріалів скидаю. Люди повинні знати правду, це ж суспільно значущі речі. ...Я не впливаю на "плюси" в тій мірі... Припустимо, про мене немає якихось негативних репортажів. Ви ж їх не бачите? Але це називається внутрішня самоцензура, їм не зручно про власника, акціонера або бенефіціарного власника писати якісь гидоти", - вважає Коломойський.

Він підтвердив, що часто свариться з гендиректором телеканалу, але заявив, що це все через фінансові розбіжності.

"Ви ж знаєте, що багато канали дотаційні, і є питання фінансування, є запитання, який продукт дорогий, який дешевий. Ми обговорюємо контент, але це не пов'язано з ТСН", - стверджує олігарх.

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що на майбутніх парламентських виборах готовий симпатизувати, а іноді і допомагати фінансово, всім, крім Блоку Петра Порошенка.

Раніше журналісти зазначали, що Ігор Коломойський вже формує схеми з повернення відібраних у нього активів і планує перейняти на себе всі схеми, на яких досі сиділо оточення президента Петра Порошенка.