UA / RU
Підтримати ZN.ua

Взимку Київ може залишитися без тепла на кілька днів або тижнів

Російські окупанти свідомо руйнують об’єкти енергетичної інфраструктури.

Цієї зими багатоквартирні будинки у Києві можуть залишитися без опалення на кілька днів чи тижнів, попередив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв. Відповідаючи на запитання «Економічної правди», він підтвердив, що така вірогідність є.

«Така вірогідність є. Вона пов'язана не з дефіцитом газу чи технологічними питаннями, а з тим, що ворог полює на наші інфраструктурні об'єкти, руйнує енергетичні об'єкти. Ми повинні це розуміти та усвідомлювати», - наголошує Пантелєєв.

Заступник голови КМДА також не виключає, що мережа централізованого опалення може бути виведена з ладу в результаті удару ракет чи безпілотників. За його словами, міська влада планує свою діяльність з урахуванням того, що такі випадки будуть.

Водночас, Пантелєєв очікує, що температура у квартирах киян буде на рівні 18 градусів.

«Річ у тім, що система централізованого теплопостачання міста спроєктована і сконструйована так, що менше певних показників давати не може. Думаю, температура буде десь 18 градусів», - зазначає він.

Читайте також: Гріємося самі: шість порад, що допоможуть перезимувати в квартирі без опалення

Нагадаємо, 20 жовтня, у Києві стартував опалювальний сезон. Місто розпочнуть підключати до системи теплопостачання за технологічним графіком.

Про перспективи додаткових джерел обігріву в квартирах читайте в матеріалі директора аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександра Сергієнка «Зима під час війни: чи можна чимось замінити опалення у квартирі».