UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вже в реанімаціях хворі зізнаються, що купили сертифікати про вакцинацію — Ляшко

Зараз поліція працює над тим, щоб виявити якомога більше місць, де підробляють документи. 

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів про наслідки того, що люди купують сертифікати про вакцинацію - потім вони хворіють, попадають в реанімацію та розповідають про лікарів, які допомогли їм провернути таку аферу. Про це він заявив під час сьогоднішнього засідання у Раді. 

"Кожен підроблений тест і COVID-сертифікат забирає життя українців. Якщо ви вибираєте вмирати, втрачати близьких, купуючи підроблені документи, це ваше право, але, як показує досвід, з кисневою маскою в реанімації пацієнти зізнаються, що не були вакциновані, і називають імена тих, хто продав їм підроблену довідку", - сказав міністр Ляшко. 

За його словами, наразі Нацполіція працює над тим, щоб виявити випадки фальсифікації документів в країні. Станом на сьогодні вже розпочато 732 кримінальні справи, 349 особам повідомлено про підозру, 281 справу направлено до суду.

Читайте також: У МВС прокоментували ситуацію з Савченко і підробленим COVID-сертифікатом

Міністерство охорони здоров’я закликає українців повідомляти поліцію про випадки продажу підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію, а також довідок про протипоказання до щеплення

Кабінет Міністрів України  підтримав законопроєкт про внесення змін до Кримінального кодексу України, який передбачає кримінальну відповідальність за підробку документів вакцинацію від COVID-19.