UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вулиці Донецька можуть зануритися у темряву через борги за електроенергію

Енергетики Донецька пригрозили меру міста відключенням вуличного освітлення і штрафами, якщо не буде погашено заборгованість за електроенергію.

Донецьку загрожує відключення вуличного освітлення та штрафи за накопичену заборгованість перед постачальниками електроенергії. Про це заявив мер Донецька Олександр Лук'янченко.

"Мені сьогодні зателефонували з нашої енергозберігаючої організації. У нас вона одна, монополіст. Вони кажуть: ви не заплатили за вуличне освітлення, і ми вас відключимо, і виставимо рахунки за несвоєчасну сплату", - сказав Лук'янченко.

При цьому він зазначив, що заборгованість за електроенергію утворилася через затримку проплат у Держказначействі. "В той же час мої платіжки лежать у казначействі енну кількість часу і не оплачуються. І я, як суб'єкт, який відповідає за все місто, знаходжу шляхи, як вийти з цієї ситуації", - зазначив він.

Зазначимо, що мер Донецька не вперше скаржиться на проблеми у життєдіяльності міста, які виникають з провини казначейства. "Казначейство, користуючись фінансовими ресурсами територіальної громади, не несе ніякої відповідальності за відведення фінансових ресурсів. Вони не фіксують точну дату фінансових зобов'язань: минає місяць, необхідно міняти документи і так далі, знову потрібно починати все з чистого аркуша", - скаржився раніше донецький міський голова.

"Що таке казначейство? Це магазин з продажу грошей, як і банк, і магазин з продажу грошових операцій. Повинні бути правила гри", - підкреслював він. !zn

Читайте також:

Донецька область виявилася лідером за порушеннями у сфері держзакупівель

Донецька область зберегла лідерство за боргами з зарплати