UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчетверте за день: росіяни продовжують обстрілювати ЗАЕС

Ситуація загострюється, попереджають в «Енергоатомі».

Російські окупаційні війська продовжують обстрілювати територію Запорізької атомної електростанції, повідомили в «Енергоатомі».

Після двох перших обстрілів окупанти вдарили по станції втретє, мішенню стала пожежна частина, розташована за територією станції, і призначена для її захисту від пожеж та їх гасіння у разі надзвичайних ситуацій. Постраждалих внаслідок цього обстрілу не було.

А нещодавно загарбники почали гатити по станції вчетверте за добу. Окупанти поцілили ділянку поруч з першим енергоблоком, пошкоджено насосну станцію господарсько-побутових стоків. Поруч із місцем влучання сильне задимлення.

«Окупанти продовжують методично руйнувати інфраструктуру самої атомної електростанції, найбільшої в Україні та Європі, її міста-супутника та екстрених служб. (…) Ситуація загострюється, адже зовсім поруч розташовані джерела випромінювання та пошкоджено кілька радіаційних датчиків», - наголошують фахівці.

Читайте також: Командир окупантів ЗАЕС: «Тут буде або російська земля – або випалена пустеля»

Із 4 березня на атомній станції склалася ситуація, за якої її контролюють російські військові, але технологічними процесами управляють українські фахівці. Але спровокувати ескалацію РФ вирішила саме зараз, коли Путіну зручно це робити. Наскільки далеко готові зайти терористи та чи є вихід із кризи, що сталася, читайте в тексті Миколи Теслі «Криза на ЗАЕС: чи вирішать її сліпі пілоти?».