UA / RU
Підтримати ZN.ua

Втрати російських військ колосальні – Зеленський

Президент України заявив, що з початку російського вторгнення в Україну втратила боєздатність 31 батальйонно-тактична група супротивника.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що втрати військ РФ є колосальними, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Динаміка втрат окупантів на 17-й день вже така, що можна впевнено говорити: це найбільший удар по російській армії за десятки років. Вони ніде не втрачали більше за таку кількість днів", - зазначив Зеленський.

Президент Україні підкреслив, що  з початку російського вторгнення в Україну втратила боєздатність 31 батальйонно-тактична група супротивника.

"Російські військові здаються в полон вже не просто поодинці, а цілими групами... Втрати загарбників у технічних можливостях просто вражають. Понад 360 танків. 1205 броньованих машин. І це ще без підрахунку втрат у боях цієї ночі та вранці. Вже близько 60 літаків. Понад 80 вертольотів. Сотні та сотні одиниць іншої техніки. Зокрема, найсучасніших зразків, якими Росія пишається", - сказав глава держави.

За його словами, у більшості армій світу немає стільки всього, скільки російські війська втратили за час вторгнення.

Читайте також: З початку вторгнення в Україну Росія втратила 30 мільярдів доларів ВВП — Bloomberg

Втрати російської армії у війні з Україною свідчать про її повну непридатність, заявив у  колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт.