UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вторгнення Росії до України: Резніков закликає українців долучатися до тероборони і «медіавійськ»

Міністр оборони України Олексій Резніков знову звернувся до українців на другу добу відбиття повномасштабної збройної агресії Росії проти нашої країни.

«Дорогі українці! 30 годин триває повномасштабна атака Росії на нашу державу. Завдяки героїзму наших захисників і захисниць Україна вистояла першу, найскладнішу добу. Окупанти понесли суттєві втрати», - наголошує Резніков.

Міністр закликав українців долучатися до лав Сил територіальної оборони ЗСУ.

«Пишаюся кожним з вас! Тільки у Києві вже 18 тисяч автоматів та відповідний боєкомплект, які вже роздано і продовжують роздаватися бійцям Сил ТрО протягом вчорашнього і сьогоднішнього дня. Бажаючих долучитись до лав Сил ТрО та зі зброєю в руках зупиняти російських окупантів зростає, а зброя надходить ще», - додав він.

Відтепер долучитися до тероборони зможуть і українці, старші за 60 років, які які морально і фізично готові чинити опір та перемагати ворога. Відповідне рішення Міноборони погодило із Командувачем Сил ТрО ЗСУ Юрієм Галушкіним.

Надати додаткову військову допомогу Україні готові й інші держави-партнери, підкреслив Резніков.

На думку міністра, не менш важливим є інформаційний фронт.

«Звертаюся до усіх громадян України та української діаспори. На офіційних ресурсах і сторінках у соцмережах МОУ, ЗСУ, МВС, ДСНС, ДПСУ та інших органів влади та самоврядування публікуються докази злочинів російських окупаційних військ. Беріть ці факти і поширюйте їх через соцмережі. В першу чергу – серед російських користувачів. Щоб громадяни РФ бачили, що вони підтримують», - додав Резніков

Важливо поширити цю інформацію в італійському, німецькому та угорському медіапросторі, а також серед журналістів та посадових осіб європейських країн відповідними мовами.

«Ми обов’язково переможемо! Слава нашим захисникам і захисницям! Слава Україні!», - підсумував він.