UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ провели навчання з розмінування на Луганщині: фоторепортаж

Військовослужбовці відпрацювали нейтралізацію протипіхотних мін ПОМ-2, що регулярно застосовують російські окупанти.

У районі проведення операції Об'єднаних сил Збройні сили України провели навчання з протимінної діяльності. Особливу увагу військовослужбовці приділили нейтралізації протипіхотних мін ПОМ-2, що регулярно застосовують бойовики російсько-окупаційних формувань, повідомляє пресцентр штабу ООС.

Заняття проводилися в Хуторі Вільному у вівторок, 23 лютого. Бійці відпрацювали порядок установки і зняття мінно-вибухових загороджень, їх маркування, обладнання та утримання проходів на мінних полях, проведення інженерної розвідки маршрутів висування колон, ведення карт і формулярів мінно-вибухових загороджень.

Також бійці тренувалися виявляти і знешкоджувати саморобні вибухові пристрої. Військовим продемонстрували типові зразки мінних «сюрпризів», які можуть зустрітися в зоні бойових дій.

Читайте також: Штаб відзвітував про результати розмінування Донбасу за час ООС: фоторепортаж

Згідно зі звітом Міжнародного руху за заборону протипіхотних мін, Україна входить до числа країн з високою смертністю від розриву протипіхотних мін.

Через бойовії дії Схід України перетворюється на найбільш замінований регіон у світі. Детальніше про проблему розмінування Донбасу читайте в матеріалі Алли Котляр "Разом - проти мін?" у ZN.UA.