UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ не стали відповідати на гранатометний обстріл селища на Донеччині

Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

Після оголошення повного і всеосяжного перемир'я бойовики російсько-окупаційних формувань знизили вогневу активність, але не припинили обстріли українських позицій у районі проведення операції Об'єднаних сил. У понеділок, 14 грудня, противник один раз порушив режим припинення вогню. Збройні сили України на ворожі провокації не реагували і вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє пресцентр штабу ООС.

З початку доби в зоні бойових дій було тихо. Однак до вечора окупанти обстріляли позиції ЗСУ на підступах до селища Шуми на Донеччині з ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

«Постріли були неприцільними та не несли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Проте знаючи підступність противника, наші захисники завжди перебувають напоготові до можливих провокацій ворога – зброя начищена, пильність не втрачаємо... Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами", - запевнили в штабі.

Читайте також: Окупанти обстріляли з гранатометів чотири населених пункти на Донеччині, ЗСУ не відповідали

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули 13 українських військових, 17 бійців було поранено.