UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступна кампанія: розширено список країн, в яких можна скласти НМТ за кордоном

Українські випускники можуть пройти тестування в інших країнах.

Через військове вторгнення Росії освітній процес в Україні зазнав деяких змін. Так, у 2023 році випускники складатимуть національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) оприлюднив розширений перелік країн та міст, де можна скласти НМТ.

Де випускники за кордоном можуть скласти НМТ

Для українських випускників розширили перелік закордонних міст та країн, де можна скласти мультитест. Зараз передбачено, що тимчасові екзаменаційні центри будуть створені у 41 місті 24 країн.

Читайте також: Реєстрація на НМТ- 2023: перелік документів та вимоги до оформлення

Так, тестування можна скласти у таких країнах та містах:

Якщо випускник вже створив персональний кабінет і вибрав із запропонованого переліку менш зручний для доїзду населений пункт, а тепер з’явилася більш зручна для локація, – після отримання сертифіката учасника до 7 травня 2023 року можна змінити реєстраційні дані.

Слід зазначити, що перелік міст для складання НМТ розширено, але є обмеження щодо кількості місць у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, запропонованих закордонними партнерами. Також у деяких містах/країнах тестування буде проведено тільки під час додаткової сесії.

Нагадаємо, що раніше Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) оприлюднив календар проведення НМТ.