UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступ до вишів та профтехів: чи потрібні військово-облікові документи

Вступники мають подати відповідні документи до закладів освіти.

Через війну, яку розпочала РФ, в Україні зазнала змін вступна кампанія. Так, вже третій рік поспіль випускники складають національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. При вступі до закладів освіти абітурієнти мають подати військово-облікові документи. Про це пише пресслужба Мінреінтеграції.

Відповідно до пункту 34 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабміну від 30 грудня 2022 року № 1487, при зарахуванні на навчання військово-облікові документи до приймальних комісій закладів освіти подають:

Військово-обліковий документ може оформлятись у паперовій або в електронній формах.

Під час проведення мобілізації та/або протягом дії воєнного стану призовники та військовозобов’язані, які залишили або покинули своє місце проживання, зобов’язані у семиденний строк із дати взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (ВПО):

«Вступники з-поміж допризовників, які підлягають взяттю на військовий облік та вибули за кордон із територій, не визначених постановою Кабміну від 9 липня 2024 року № 801, повинні повернутися в Україну для взяття на військовий облік призовників та оформлення військово-облікових документів», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, коли відбудеться зарахування абітурієнтів до коледжів, які вступали після 9 класу.