UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступ до коледжу після 9 класу: коли буде зарахування

Вступні випробування вже завершилися.

Через війну, яку розпочала РФ, в Україні змінився освітній процес. Так, вже три роки поспіль вступники складають національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. Видання Освіта.ua розповіло, коли відбудеться зарахування вступників до коледжів.

Для абітурієнтів коледжів, які вступають за результатами творчих конкурсів та співбесід, завершилися вступні випробування.

Читайте також: Вступна кампанія: як абітурієнту дізнатися про вступ на бюджет

24 липня (не пізніше 12:00) будуть оприлюднені рейтингові списки із зазначенням рекомендованих до зарахування.

Рейтинговий список формують на основі конкурсного бала за кожною конкурсною пропозицією з повідомленням вступників про отримання чи неотримання права здобувати фахову передвищу освіту за бюджетні кошти.

Вступники на бюджет до 27 липня (до 12:00), які отримали рекомендації до зарахування, мають виконати вимоги до зарахування.

«Вступники, які не виконали вимоги до зарахування, на цю конкурсну пропозицію зараховані бути не можуть. Після виконання вступниками вимог до зарахування списки вступників, рекомендованих до зарахування, оновлюються», – йдеться у повідомленні.

Абітурієнтам, з урахуванням їх черговості в рейтинговому списку, можуть надати рекомендації до зарахування на бюджетні місця, якщо такі місця з’явилися після оновлення списків, не пізніше 27 липня (до 18:00).

Вступники, які отримали рекомендації до зарахування після оновлення списків, мають виконати вимоги до зарахування на бюджет до 29 липня (до 18:00).

Не пізніше 31 липня (до 18:00) відбудеться зарахування вступників на бюджет, на контракт – не пізніше 3 серпня.

Абітурієнти, які вступили на контракт, зможуть перевестися на вакантні місця на бюджет не пізніше 8 серпня.

У випадку додаткового зарахування, абітурієнти можуть вступити на контракт не пізніше 31 жовтня.

Раніше ми писали, як абітурієнтам оцінити шанси на вступ до обраного вишу.