UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступ до коледжів: скільки абітурієнтів подали заявки

Кількість вступників зростає другий рік поспіль.

Через війну, яку розпочала РФ,  в Україні змінився освітній процес. Так, вже третій рік поспіль випускники складають національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. Деякі випускники шкіл вирішують вступати до коледжів. Видання Освіта.ua розповіло скільки осіб вступає до коледжів в цьому році.

За даними статистика вступної кампанії, яку оприлюднює ДП «Інфоресурс», заяви на вступ в електронних кабінетах або в паперовому вигляді безпосередньо в коледжах подали понад 170 тисяч вступників.

Читайте також: Додаткова сесія НМТ: де можна дізнатися результати

Це на 26 тисяч більше, ніж у 2023 році, коли на вступ до коледжів було подано майже 144 тисячі заяв. А у 2022 році заяви на вступ до коледжів подали 125 тисяч абітурієнтів.

Так, в Україні щороку кількість охочих здобувати освіту «Фахового молодшого бакалавра», зростає на понад двадцять тисяч осіб.

Експерти пояснили, що відчутне зростання кількості охочих навчатись у коледжах пояснюється тим, що в заклади фахової передвищої освіти можна вступити без результатів НМТ.

Раніше генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН Олег Шаров повідомив, скільки учасників НМТ не змогли скласти тестування в цьому році.

Нагадаємо, як абітурієнт може перевірити, чи вступив на бюджет або контракт до закладу вищої освіти.