UA / RU
Підтримати ZN.ua

Всі цілі в принципі були відомі Україні – Ігнат про ракетні обстріли з боку РФ

Росія готується до масованих атак заздалегідь.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи майбутній можливий ракетний обстріл з боку РФ заявив, що cпрогнозувати коли відбудеться наступний масований ракетний обстріл РФ по території України досить складно, він планується і готується заздалегідь. Разом з тим вищому військовому керівництву України відомі цілі, які намітили росіяни. Про це Ігнат повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна -Укрінформ.

“Щось прогнозувати важко, тому що росія планує все заздалегідь і планує в режимі суворої секретності, хоча цілі їхні прописані вже давно, прописані на папері - є більш пріоритетні, менш пріоритетні. Всі цілі, які вони намітили в принципі були відомі Україні, нашому вищому військовому керівництву. Скільки часу потрібно, щоб підготуватись до якогось удару? Мова йде не про один день, може йтися про кілька днів, тому що програмується маршрут польоту ракет, збираються розвіддані різного характеру - це і повітряна, і наземна, і космічна розвідки. Так само збирають вони дані стосовно розміщення наших ЗРК, де вони знаходяться, як їх обійти і де є слабкі місця в системі ППО”, - зазначив речник.

Ігнат підкреслив, що все це узагальнюється і робляться всі заходи, які були озвучені, і тоді ворог визначає день, коли може завдавати ракетного удару.

“Навіть якщо вчора був масований ракетний удар, то зрозуміло, що це не було спонтанне рішення, це готувалось заздалегідь”, - додав він.

Читайте також: Резніков пояснив, як ракетна тактика окупантів може привести Україну до перемоги

Нагадаємо, російські окупанти випустили понад 70 ракет під час нової хвилі ракетних ударів по Україні 5 грудня. Захисники українського неба збили понад 60 з них.