UA / RU
Підтримати ZN.ua

Всі пункти пропуску на Крим вже відкриті – херсонський губернатор

Глава Херсонської ОДА запевняє, що прикордонні пункти працюють у штатному режимі.

Російські прикордонники розблокували контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) в районі Каланчака Херсонської області. Таким чином зараз працюють всі три КПВВ на адміністративному кордоні з Кримом.

"Прохід і проїзд здійснюється в штатному режимі", - повідомив губернатор Херсонської області Андрій Гордєєв, передає "112.ua".

Як повідомлялося, російські прикордонники на території анексованого Криму в неділю, 7 серпня, з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск на "Чонгарі", у понеділок відкрили і КПВВ "Чаплинка".

Пізніше в Держприкордонслужбі порекомендували українським громадянам утриматися від поїздок в окупований Росією Кримський півострів у зв'язку з обмеженням російською стороною можливостей для вільного в'їзду і виїзду з нього.

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов повідомляв про те, що на админгранице чути автоматні черги і бачили кілька вертольотів. Він вважає, що на самому кордоні можуть проводитися військові навчання.

У той же час, за повідомленням Кримської правозахисної групи, яка посилається на свідчення місцевих жителів, російська влада через керченську переправу перекинула на окупований Кримський півострів велика кількість техніки військового призначення.