UA / RU
Підтримати ZN.ua

Всі країни, включаючи Росію, відкинули фейкові вибори в Донбасі - Порошенко

Але якщо теоретично вибори поза українського законодавства будуть проведені, Україна все одно здобуде перемогу в конфлікті, але пізніше, вважає президент.

Ключовим елементом у виконанні мінських домовленостей, зобов'язання за якими в Мілані взяли на себе всі, включаючи Росію, стане непроведення і невизнання "фейкових" виборів на територіях Донбасу, контрольованих бойовиками.

Президент України Петро Порошенко запевнив, що вибори, згідно із законом про особливий порядок місцевого самоврядування, повинні пройти в повній відповідності з українським законодавством.

На уточнююче питання журналіста, що буде, якщо Путін вирішить визнати вибори бойовиків, він знову повторив, що абсолютно всі сторони переговорів висловилися за невизнання виборів і дотримання мінським домовленостями.

Проте потім додав, що теоретично з цього питання можливо два варіанти.

Перший варіант - проводяться вибори у відповідності з українським законодавством і починається повноцінний діалог між сторонами.

"Другий - це шлях в нікуди. Не тому, що це він не подобається Україні, чи Європі або навіть всьому світу. Просто тому, що в цих регіонів немає ресурсів вижити самостійно. 80% промислового потенціалу на цих територіях не працюють і не будуть працювати, тому що території ніким не будуть визнані, тому постачати (товари - ред.) нікому", - вважає президент.

У зв'язку з цим, він додав, що Україна виграє в кінцевому підсумку, так як на цих територіях теж живуть українці, проте це питання вимагає часу і сил.

"Воєнного шляху розв'язання конфлікту немає. Ми будемо завойовувати довіру людей - так, як це зроблено на територіях, звільнених від окупації", - зазначив Порошенко.