UA / RU
Підтримати ZN.ua

Все більше російских офіцерів саботують накази іти в наступ – Пентагон

За 11 днів росіяни ввели в Україну ще п’ять батальйонно-тактичних груп

США бачать "анекдотичні повідомлення" про те, що російські війська та "офіцери середньої ланки різних рівнів, аж до рівня батальйону", відмовляються виконувати накази рухатися вперед у новому наступі на Донбас. Про це повідомляє CNN, посилаючись на високопоставленого чиновника з оборони США.

За словами цього чиновників, офіцери “або відмовилися підкорятися наказам, або не підкоряються їм з тією самою швидкістю, з якою можна очікувати від офіцера”. Саме низький моральний дух, на його думку, є однією з ключових проблем російських загарбників в Україні.

Наразі в Україні перебувають 97 оперативних батальйонно-тактичних груп (БТГ) російських військ. Станом на 28 квітня були 92 БТГ. Тобто за 11 днів вони додали п’ять нових БТГ.

“Для них немає нічого незвичайного в тому, що вони переміщують один або два БТГ з Донбасу назад до Росії для переобладнання або постачання, а потім повертають їх назад, це нормально” – сказав чиновник.

Читайте також: "Укропи, думав, село, ніх*я не можуть": окупант не очікував професіоналізму ЗСУ – перехоплення ГУР

Нагадаємо, натомість Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська продовжують зазнавати значних втрат на території України. Це не дає їм доукомплектовуватися і все більше військових не хочуть виконувати накази.