UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вперше за місяць добовий показник захворюваності на коронавірус перевищив 6 тисяч

Упродовж доби зафіксували одужання від коронавірусу в 5 225 осіб. 

Упродовж середи, 17 лютого, коронавірус в Україні виявили у 6 237 осіб. За весь час пандемії на коронавірус захворіла 1 287 141 особа, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України у четвер, 18 лютого. 

Разом з тим зафіксовано 163 летальних випадки, 5225 пацієнтів одужали. Всього за весь час пандемії в Україні 1 134 120 осіб одужали, летальних випадків — 24 852.

Ситуація з коронавірусом по регіонах:

Читайте також: У МОЗ анонсували дві хвилі вакцинації від коронавіруса

Нагадаємо, 17 лютого Кабінет міністрів підтримав введення в Україні адаптивного карантину. Він почне діяти з 24 лютого до 30 квітня. Традиційно в межах області встановлюватимуться чотири зони епіднебезпеки – зелена, жовта, помаранчева та червона, однак будуть й деякі нововведення. 

Незважаючи на те, що МОЗ продовжує звітувати про відносно стабільну ситуацію з COVID-19 в Україні, на Івано-Франківщині не вистачає місць у лікарнях для хворих на коронавірусну інфекцію. Різкий ріст захворюваності пов'язують з попитом на гірськолижні курорти. 

Однак на думку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, попри окремі спалахи захворюваності, зараз жодна з областей країни не потрапляє в “червону зону”.