UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вперше з часів вторгнення нацистів померла дитина від зневоднення. Сталося це в Маріуполі — Зеленський

Він зазначив, що окупанти оточили місто, вони продовжують катувати та виснажувати людей. 

Президент України Володимир Зеленський під час чергового відеозвернення розповів, що у Маріуполі померла дитина від зневоднення - у світі це, ймовірно, перший випадок з часів вторгнення нацистів. Глава держави закликав міжнародних партнерів звернути на це увагу. 

"Почуйте мене сьогодні, шановні партнери! Від зневоднення померла дитина. У 2022 році!" — заявив він.

Зеленський розповів, що окупанти оточили Маріуполь, "мирне і працьовите місто без будь-якої внутрішньої злоби". Вони спеціально виснажують та катують цивільних. Росіяни відключають зв'язок, блокують постачання їжі, води, а також вимикають електрику. 

"13 днів, коли ми чуємо обіцянки. 13 днів, коли нам кажуть, що ось-ось буде допомога у небі. Будуть літаки. Нам їх передадуть", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, російські окупаційні війська вже втретє зірвали евакуацію цивільного населення з Маріуполя. Вони, як і в попередні рази, почали обстрілювати гуманітарні коридори.

Читайте також: Спроби закрити небо над Україною Росія розглядатиме як участь у військових діях – Путін

У четвер, 24 лютого, президент РФ владімір путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. РФ оголосила про військову "спецоперацію" нібито з метою "демілітаризації та денацифікації України". О 5 ранку почалися ракетні удари по всій Україні. Російські війська вдерлися до України поблизу Харкова, Херсона, Чернігова, Сум.

ZN.UA показує, як виглядає "спецоперація" путіна зі "звільнення українців".