UA / RU
Підтримати ZN.ua

Восени Рада планує розглянути законопроект про перехідний період в ОРДЛО і Криму — Резніков

Мета закону — безпечна реінтеграція тимчасово окупованих територій

Законопроект «Про державну політику перехідного періоду» на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також півострова Крим Верховна Рада повинна розглянути восени 2021 року. Про це заявив віце-прем'єр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На сьогоднішній день ми майже на фіналізації з точки зору розгляду цього законопроекту в уряді і після затвердження урядом він буде направлений, відповідно до Верховної Ради України для розгляду. Я сподіваюся, що восени, в наступний сесійний період буде час для розгляду в парламенті цього законопроекту», — заявив Резніков під час відкритого обговорення законопроекту в рамках« Національної платформи «Діалог про мир і безпечну реінтеграцію».

Рєзнікова уточнив, що «це фундаментальний закон, метою якого стане безпечна реінтеграція тимчасово окупованих територій і встановлення довіри між людьми по обидва боки лінії зіткнення».

Також він повідомив, що «над проектом першого тракту законопроекту працювали представники громадянського суспільства, державних інститутів та іноземних місій, було оброблено близько 180 письмових рекомендацій і пропозицій, з 98 сторінок початкового варіанту зараз залишилося 30».

Читайте також: Росія передислокувала в окупований Крим ще 21 тисячу військових

Нагадаємо, що раніше Венеціанська комісія отримала законопроект про введення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей правосуддя (юстиції) перехідного періоду, який направила Україна.