UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворожий танк обстріляв позиції українських військових під Кам'янкою

Доба для військовослужбовців Збройних сил України минула без втрат.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 11 квітня, 38 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Терористи й надалі застосовують для ведення вогню заборонене Мінськими угодами озброєння.

На донецькому напрямку окупанти накривали мінометним вогнем калібрів 120 мм і 82 мм та гранатометним вогнем укріплення бійців ЗСУ поблизу Пісків та шахти "Бутівки". Міномети калібру 82 мм вони застосовували для обстрілів Новотроїцького, а озброєння танку – Кам'янки. З гранатометів бойовики гатили по захисниках Авдіївки, Талаківки, Мар'їнки, Водяного та Пищевика. А з великокаліберних кулеметів дошкуляли військовослужбовцям сил АТО в районі Кам'янки, Гнутового, Опитного, Водяного, Пісків, Новотроїцького та Павлополя.

З озброєння БМП вони стріляли по Гнутовому, Піскам, Невельському та Пищевику, зі стрілецької зброї – по Авдіївці, Лебединському, Кам'янці, шахті "Бутівці", Талаківці, Водяному і Гнутовому. У районі Мар'їнки працювали ворожі снайпери.

На луганському напрямку бандформування гатили із заборонених мінометів калібру 120 мм по опорних пунктах українських військових під Троїцьким, а зі стрілецької зброї – по оборонцях Станиці Луганської.

Нагадаємо, напередодні окупанти 13 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. На Донеччині вони гатили з мінометів різних калібрів і танків.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.