UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог знову вдарив ракетою по Одещині та бомбардував Зміїний – ситуація від ОК “Південь”

Тим часом у мережі нагадують, як облаштувати імпровізоване укриття і де перебувати найбільш безпечно.

Ворог знову вдарив ракетою по Білгород-Дністровському району Одещини, а також завдав бомбових ударів по нещодавно звільненому острову Зміїний. Про ситуацію в регіоні йдеться в повідомленні Центру стратегічних комунікацій із посиланням на Оперативне командування "Південь".

Ракета Х-31, випущена з винищувача Су-30, потрапила по господарчій будівлі прибережної бази відпочинку. Значних руйнувань та займань внаслідок обстрілу не виникло. На це раз загиблих та постраждалих немає.

Читайте також: Ракетний удар по Сергіївці: рятувальники закінчили пошук людей під завалами

Під прицілом знову опинився нещодавно залишений окупантами острів Зміїний:

"Продовжуючи демонстрацію "доброї волі", ворожі бомбардувальники Су-24, під прикриттям винищувача Су-30, завдали два бомбових удари по острову Зміїному".

Як облаштувати імпровізоване укриття і де перебувати найбільш безпечно

Нагадаємо, якщо після оголошення повітряної тривоги у вас немає можливості пройти в бомбосховище, імпровізоване укриття можна облаштувати власноруч у своїй квартирі. Найбільш безпечними місцями стануть ванна кімната/туалет, якщо це багатоповерхівка, то надайте перевагу нижчим поверхам.

Бажано шукати укриття між 2-ма стінами, тому що 1-ша стіна (вікна) беруть на себе основний удар, 2-га стіна гасить удар та уламки. Вибирайте місце укриття біля несучої стіни, уникайте кута будинку, якщо у вас кутова квартира.

В цю п'ятницю російські війська випустили 12 крилатих ракет по Миколаєву.