UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог знову обстріляв Луганщину, є загиблі та поранені – Гайдай

Зокрема, окупанти відкривали вогонь по Сєвєродонецькій громаді, Лисичанську, Кремінній, Новодружеську, Рубіжному.

Російські окупанти вночі знову обстріляли Луганську область, найбільше постраждали житлові масиви Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та Новодружеська, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай. У результаті ворожого обстрілу одна людина загинула.

«Ще 12 житлових будинків знищені росіянами, 7 – цієї ночі, руйнування в Рубіжному, людські жертви в Лисичанську. Найбільше постраждали житлові масиви Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та Новодружеська», – повідомив Гайдай.

Голова ОВА додав, що у результаті обстрілу один чоловік загинув, ще три особи отримали поранення. Двох людей вчасно евакуювали з-під обстрілів.

«У Рубіжному зайнялися три будинки. Дуже часто рятувальники отримують виклики з території міста, де вже майже місяць перебувають кадирівці, або безпосередньо у зоні активних бойових дій. Тому пожеж і, відповідно, руйнувань в Рубіжному набагато більше», – зазначив голова ОВА.

Два будинки палали вночі в Павлограді під Сєвєродонецьком, ще два та кілька господарчих споруд – в Новодружеську. У Кремінній та Щедрищевому після обстрілів з боку ворога полум’ям охопило хвойну підстилку.

«Бійці ДСНС ліквідували 17 пожеж. Вогонь росіяни відкривали по Сєвєродонецькій громаді, Лисичанську, Кремінній, Новодружеську, Рубіжному. Ними пошкоджено 17 об’єктів – 12 житлових будинків та 4 об’єкти інфраструктури, нежитлові споруди», – додав Гайдай.

Читайте також: У Луганській області війська РФ атакували позиції прикордонників дронами-камікадзе

Напередодні в Міноборони повідомили, що Росія майже завершила підготовку до наступальної операції на сході України та може розпочати активні бойові дії найближчим часом. У відомстві також вказали, що з початку повномасштабної війни в Україні, в Донецькій та Луганській областях активні штурмові дії з боку противника не припинялися.