UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог вже в Сєвєродонецьку - глава Луганської ОВА

Тривають вуличні бої, російські окупанти просуваються в центр Сєвєродонецька.

Запеклі бої продовжують точитися в східній оперативній зоні, куди російське військове керівництво кинуло всі ресурси. Через велику концентрацію сил противника, їм вдалося просунутися в центр Сєвєродонецька, заявив в ефірі національного телемарафону голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Тоді як уранці вуличні бої відбувалися ще на північно-східних та південно-східних околицях міста.

Для виконання задачі, по захопленню всієї Луганської області, противник не нехтує будь-якими засобами. Російські військові стріляють з всіх, наявних в них, видів зброї по позиціях українських захисників і, заразом, по об'єктах цивільної інфраструктури. Наразі 60% Сєвєродонецька зруйновано й відновленню не підлягає.

"Російськими снарядами вбито двох сєвєродончан, ще п’ятеро поранені. Більшість із них – жителі одного кварталу у старому районі міста. Вони готували їжу у дворі, коли раптом розпочався обстріл. Важких травм зазнали двоє мешканців Сиротиного. Всі поранені отримали домедичну допомогу і вже перебувають в лікарнях Донеччини" - пише Серій Гайдай.

Є також значні руйнування житлових кварталів, за попередню добу, в Сєвєродонецьку зруйновані щонайменше 12 будинків, у Лисичанську - 18, у Врубівці - 10 та будинок культури, у Золотому - 3, у Нирковому - 2, Миколаївці - 2, Вікторівці - 2.

Попри всі зусилля противника, українські захисники продовжують героїчно тримати оборону.

Тим часом на півдні України, ЗСУ пішли в контратаку, та відбили декілька населених пунктів.