UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог вів наступальні бої поблизу Кодеми, Зайцевого та Первомайського – Генштаб

Також непростою ситуація була під Харковом. Там завдали авіаційного удару біля Нового, зафіксовано обстріли десятка населених пунктів.

За підсумками минулої доби відомо, що окупанти вели наступальні бої поблизу Кодеми та Зайцевого на бахмутському напрямку. А також у районі Первомайськогона авдіївському. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу.

На бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури біля Бахмутського, Шумів, Яковлівки, Зайцевого та, Кодеми. Завдав авіаударів у районах Яковлівки та Кодеми. Продовжив ведення повітряної розвідки БпЛА на зазначеному напрямку. Спроби противника вести наступальні бої поблизу Кодеми та Зайцевого зупинені українськими захисниками.

На авдіївському напрямку вогневого впливу зазнали райони Авдіївки, Водяного, Веселого, Мар’їнки, Олександрополя і Тоненького. З метою покращення тактичного положення ворог вів наступальні бої у районі Первомайського, безуспішно.

Також непростою ситуація була під Харковом. Там завдали авіаційного удару біля Нового. Продовжується інтенсивне ведення повітряної розвідки БпЛА, зафіксовано обстріли десятка населених пунктів.

На слов’янському напрямку зафіксовано обстріли противник, окремі обстрілів, також “намагався провести безглузду розвідку боєм у районі населеного пункту Долина, зазнав втрат та відійшов”.

На краматорському напрямку обстріли із наявних артилерійських систем зафіксовано неподалік Григорівки, Сіверська та Івано-Дар’ївки. Також окупанти задіяли авіацію для удару в районі Григорівки.

На запорізькому напрямку окупанти здійснювали обстріли позицій із ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Дорожнянка, Шевченко, Полтавка, Білогір’я та Новопіль. Завдали авіаударів біля Новополя та Новосілки.