UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог шантажує мирне населення техногенними катастрофами і намагається підтягувати резерви з Криму — ОК «Південь»

На південнобузькому напрямку окупанти успіхів не мають, тому вдаються до залякування цивільних на захоплених територіях.

Ситуація у південних регіонах України залишається напруженою, але ЗСУ її контролюють, завдаючи втрат ворогу на Херсонщині та Миколаївщині. За минулу добу українські воїни знищили 58 російських солдатів, склад з боєприпасами в Бериславському районі та сім одиниць автомобільної техніки. Про це повідомляє ОК «Південь».

За інформацією наших військових, загарбники продовжують обстрілювати їхні позиції та прифронтові територіальні громади з різних видів озброєння. Протягом дня нанесено три авіаційні та три ракетні удари. Росіяни намагалася поцілити по об’єктах цивільної інфраструктури на Одещині, Миколаївщині, в Кривому Розі та Мелітополі. Практично всі ворожі ракети було знищено українською ППО.

Складом танкового взводу в напрямку Чкалове — Безіменне противник спробував провести наступальні дії. Успіху не мав.

У відповідь ЗСУ завдали п’ять авіаційних ударів та виконали близько 250 ракетно-артилерійських завдань, уразивши, зокрема контрольно-спостережний пункт  та склад з боєприпасами в Бериславському районі Херсонщини. Також в ОК «Південь» повідомляють, що ворог не припиняє терор мирних населених пунктів, продовжуючи шантаж техногенними катастрофами.

Читайте також: ЗСУ звільнили найбільший залізничний вузол Харківщини у селищі Куп'янськ-Вузловий

«Підтверджені втрати ворога складають 58 окупантів, танк та ще сім одиниць автомобільної техніки. Решта результатів дорозвідуються», — сказано у зведенні.

Раніше повідомлялося, що російські війська вкотре вдарили ракетами по Харкову, внаслідок чого було порушено електропостачання.