UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог проводить фортифікаційне оснащення позицій на Південному напрямку – Генштаб

Водночас лише на Східному напрямку за добу відбито вісім атак окупантів, знищено чотири танки, шість бронетранспортерів і не тільки.

Російські війська продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі українських міст, також противник намагається провести фортифікаційне обладнання позицій, поповнює запаси озброєння та військової техніки. Йдеться, зокрема, про Південнобузький напрямок, де ворог веде розвідку із залученням БПЛА, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Окупанти зосереджують основні свої зусилля на спробах захоплення населених пунктів Попасна і Рубіжне. Однак ці дії на Донецькому і Таврійському напрямках безуспішні, як констатують українські військові.  Лише в цьому регіоні за минулу добу відбито вісім атак ворога, знищено чотири танки, шість бронетранспортерів, чотири бойових машини піхоти, а також одну артилерійську систему противника.

Читайте також: Українські морпіхи збили ворожий безпілотник «Орлан-10» — Генштаб ЗСУ

На Волинському та Поліському напрямках окремі підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

Раніше ми повідомляли, що кремлівські сили ввели в прикордонних з нашою державою районах та на тимчасово окупованій території Криму так званий “жовтий рівень терористичної загрози”. Вказані заходи проводяться, імовірно, з метою організації переміщення військової техніки, озброєння та особового складу на територію України.