UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог посилює угруповання біля Сєвєродонецька і штурмує місто, обстрілюючи його з артилерії - Генштаб

Крім того окупанти обстрілюють позиції наших військ у районах населених пунктів Відродження, Новолуганське і Бахмут.

На Сході України російські загарбники ведуть активні наступальні дії і продовжують артилерійські обстріли позицій Сил оборони. Противник перегруповує війська для наступу на напрямках Лиман – Райгородок та Ямпіль – Сіверськ. Має частковий успіх в районі населеного пункту Відродження і продовжує штурмові дії у місті Сєверодонецьк. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

За інформацією українських військових, на Лиманському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ з метою розвитку наступу в напрямках Лиман – Райгородок та Ямпіль – Сіверськ.

Складна ситуація зберігається на Сєверодонецькому напрямку, де противник посилив угруповання за рахунок переміщення у район населених пунктів Кремінна - Рубіжне до двох батальйонних тактичних груп. У місті Сєверодонецьк, росіяни намагаються закріпитися у центральній частині міста, використовують артилерію.

Читайте також: 28 солдатів, 10 одиниць техніки та пошкоджені склади: в ОК «Південь» розповіли про втрати ворога за минулу добу

На Бахмутському напрямку загарбники обстрілюють з артилерії позиції наших військ у районах населених пунктів Відродження, Новолуганське і Бахмут. Має частковий успіх у населеному пункті Відродження. Продовжує вести штурмові дії у напрямку Відродження – Вершина.

Ворог продовжує зазнавати втрат. З метою відновлення пошкодженого озброєння та техніки використовує близько 30 мобільних бригад у Бєлгородській, Воронезькій, Ростовській областях, а також на тимчасово окупованій території АР Крим.

Читайте також: Російські військові зруйнували всі мости до Сєвєродонецька — Гайдай

Раніше повідомлялося, що окупанти влаштували теракти в Мелітополі та Бердянську з метою дискредитації України.