UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог почав примусову мобілізацію українців на окупованих територіях трьох областей – ГУР МОУ

Окупанти практично перекрили виїзд із Херсонської області.

Російські окупанти почали примусову мобілізацію на захоплених територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Зокрема, ворог мобілізує й медиків.

«Окупанти проводять мобілізацію українських медиків, які залишаються на окупованих територіях. Зокрема, в місті Вовчанськ (Харківська область) в первинної медико-санітарної допомоги молодший медичний персонал примусово відправляють на передову для надання першої медичної допомоги російським пораненим. В разі відмови медикам погрожують розстрілом. Також розпочато мобілізаційні заходи щодо молоді з числа місцевого населення на окупованих територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей», – повідомили в ГУР МО.

Аби забезпечити мобілізаційні заходи ворог практично повністю перекрив можливість виїзду з Херсонщини на контрольовані Україною території. Крім того, значно обмежено виїзд у бік держави-агресорки.

Водночас в Запорізькій області російські військові та ФСБ шукають осіб призовного віку. За даними нашої розвідки, саме українцями з цієї области окупанти планують поповнити склад своїх бойових підрозділів на найбільш проблемних напрямках.

«Ці заходи проводяться попри переважно проукраїнську налаштованість населення областей та загальну мотивацію чинити опір російським загарбникам», – підсумували в ГУР.

Читайте також: Окупанти мобілізують дітей з так званих “патріотичних клубів” у “Л/ДНР”, уже є загиблі — Денісова

Раніше повідомлялося, що окупанти примусово вивозять чоловіків з Маріуполя. Після цього їх планують мобілізувати в «армію» незаконного збройного формування «ДНР».

Національна поліція підготувала пам'ятку для українців, яких Росія закликає чи може призвати на окупованих її військами територіях.Правозахисники Центру прав людини ZMINA розписали, що потрібно робити.