UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог не зміг захопити Соледар, наступає в районі Семигір'я та Кодеми — Генштаб

На сході окупанти активно використовують безпілотники, але це не допомагає їм суттєво просуватися далі. 

У східних областях України російські окупанти намагалися вести наступ відразу на декількох напрямках, але силам оборони вдалося стримати їхнє просування. Зокрема, росіяни змушені були відступити біля Соледара та Верхньокам'янського. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

За інформацією українських військових, загарбники продовжують обстрілювати їхні позиції та цивільну інфраструктуру з артилерії та авіації. На краматорському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Кривої Луки, Закітного, Спірного, Григорівки, Тетянівки та інших населених пунктів. Також було завдано авіаудару біля Серебрянки. Росіяни активно задіювали БпЛА і вели штурмові дії в районі населеного пункту Верхньокам’янське, проте успіху не мали.

На бахмутському напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Бахмута, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Покровського та Нью-Йорка. Вів стрілецькі бої в районі населеного пункту Соледар, але і тут успіху не мав. Провів розвідку боєм біля Семигір’я. Зазнав вогневого ураження та втрат і відійшов. Наразі в районах Семигір’я та Кодеми тривають бої.

На авдіївському, новопавлівському та запорізькому напрямках ворог систематично обстрілює цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Піски, Времівка, Красногорівка, Мар’їнка, Карлівка, Опитне, Вугледар, Гуляйполе, Кам’янське та низки інших. В районі Павлограда знову ж таки зафіксовано ворожий безпілотник.

Читайте також: Бої на Донбасі: Окупанти досягли значних успіхів під Бахмутом – ISW

Раніше повідомлялося, що росіяни розповсюджують фейки про заборону виходити з будинків у Бахмуті та «звільнення» Донеччини від ЗСУ до кінця літа.