UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВООЗ зробила прогноз щодо ситуації з коронавірусом в Україні: кількість добових випадків зросте до 9 тисяч

"В Україні ще й досі спостерігається передача вірусу в громадах". 

ВООЗ прогнозує, що вже до кінця цього року добовий прирість хворих на коронавірус може становити від 7 до 9 тис. випадків. Про це заявляє керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт, повідомляє "Суспільне"

За його словами, в найближчі місяці кількість нових хворих точно перевищуватиме 5 тис. випадків. 

«В Україні ще й досі спостерігається передача вірусу в громадах. Ми не звузили передачу до кластерного поширення (через соціальні зв’язки: сім'я, клас в школі, працівники одного відділу — ред.), до якого йде багато країн Європи. З наших досліджень ми знаємо, що лише кожна четверта особа регулярно миє руки. Також бачимо, що кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи», — підкреслив керівник офісу ВООЗ в Україні.

Також він додав, що ситуацію важко спрогнозувати, але в грудні в нас можуть реєструвати вже 9 тис. нових випадків інфікування. 

«Важко давати якусь оцінку. Але якщо в грудні ми почнемо фіксувати більше 9000 випадків в день, то я буду трохи більше стурбований», — резюмував він.

Читайте також: У Києві вже понад 23 тис. випадків коронавірусу, майже 400 осіб померли

Раніше голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов заявив про те, що Україна веде переговори про можливість закупівлі вакцини проти COVID-19 з компаніями AstraZeneca і китайським виробником вакцин. Крім того, Україна розраховує на 8 млн доз вакцин в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Щоправда, за словами Степанова, вакцини від коронавірусу COVID-19, отриманої в межах міжнародної ініціативи COVAX, вистачить лише для 20% населення України.