UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВООЗ зафіксувала щонайменше 162 атаки на медустанови в Україні з початку вторгнення РФ

Подібні атаки позбавляють громадян необхідної медичної допомоги та підривають систему охорони здоров'я.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила про щонайменше 162 атаки на медичні установи в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це свідчить звіт ВООЗ про ситуацію в Україні, який охоплює період з 24 лютого по 20 квітня.

«Напади на систему охорони здоров’я (у тому числі на медичні установи, транспорт, персонал, пацієнтів, предмети постачання і склади) тривають: з 23 лютого по 20 квітня 2022 року зареєстровано 162 напади, в результаті яких 52 людини отримали поранення і 73 людини загинули», - зазначається у звіті ВООЗ.

Крім того, в організації наголосили, що подібні атаки позбавляють громадян терміново необхідної допомоги, наражають на небезпеку постачальників медичних послуг та підривають системи охорони здоров'я.

Читайте також: Росія обстріляла всі лікарні на Луганщині – Ляшко

Раніше повідомлялося, що українські волонтери створили сервіс «Дитячий лікар на війні», який надає можливість консультації педіатра, психолога, інших медиків.

У Телеграм-боті «Дитячий лікар на війні» батьки зможуть отримати безоплатну онлайн-допомогу від дитячих лікарів з усієї України. Також можуть отримати безоплатну онлайн-допомогу і дорослі у Телеграм-боті «Лікар на війні».

Міністерство цифрової трансформації України опублікувало список безкоштовних сервісів для онлайн-консультацій із лікарями під час воєнного стану.