UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Вони вийдуть в повний нуль": Буданов оцінив залишки російського ракетного потенціалу

За його словами, Іран станом на початок грудня так і не надав РФ жодної балістичної ракети. 

Очільник української розвідки Кирило Буданов заявив, що у російських військових ракет для ударів по Україні залишилося ще на кілька масових атак. Під час телемарафону він зазначив, що запаси високоточного озброєння там вже підходять до завершення.

"Вони вже давно увійшли в критичний мінімум. Проте, як бачимо, вони вирішили йти до кінця, тобто до нуля. Що в принципі дуже погано для самої Російської Федерації. Військові там знають про цю проблему", - оцінив ситуацію очільник ГУР МО, додаючи, що хоча нові ракети й виробляють, проте їх кількість абсолютно мізерна в порівнянні з тією, яку окупанти витрачають на удари по нас. 

"Реально в них залишилось ще на кілька масштабних атак і вони вийдуть в повний нуль, - констатує Буданов. - Як ми бачимо, вони впевнено до цього йдуть. Виробництво нових досить обмежене і виробляється тільки кілька типів високоточного ракетного озброєння".

Що стосується допомоги Ірану, що він так і не надав Росії жодної балістичної ракети станом на початок грудня, додав Буданов. 

Міністр оборони України Олексій Резніков наприкінці листопада публікував інфографіку про те, скільки ракет залишилося в окупантів. Буданов під час виступу на телемарафоні сьогодні згадував про неї. 

Олексій Резніков / Twitter

Читайте також: Резніков пояснив, як ракетна тактика окупантів може привести Україну до перемоги

Нагадаємо, учора пройшла восьма хвиля ракетного терору росіян проти нашої країни. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що захисники знищили понад 60 ракет з понад 70. Росія вчергове атакувала нашу енергетичну інфраструктуру з повітря та моря, використавши майже всі наявні типи ракет. 

Атаку 5 грудня росіяни провели у кілька хвиль. Внаслідок ударів низка регіонів залишилася без опалення, електро- та водопостачання, у трьох регіонах виникли проблеми зі зв’язком. Зараз на Київщині, Дніпропетровщині і Донеччині діють аварійні відключення. Проте домогтися блекауту окупанти знову не змогли.

Одна з ракет упала на території Молдови, неподалік кордону із Україною. Це вже другий такий інцидент від початку масованих ракетних атак РФ на українську енергетичну інфраструктуру.