UA / RU
Підтримати ZN.ua

Володимир Зеленський зустрівся з Вселенським Патріархом Варфоломієм

Глава держави порушив питання злочинів РФ проти України, ситуації на фронті та української Формули миру.

Під час візиту до Туреччини президент України Володимир Зеленський зустрівся з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України. 

Зеленський поінформував Вселенського Патріарха про ситуацію на фронті та нещодавні злочини РФ проти цивільних. Також глава держави висловив подяку за непохитну підтримку України, молитви за мир, засудження агресії, усебічну допомогу українцям, які постраждали внаслідок війни.

«Я хочу подякувати Його Всесвятості. Сьогодні важливий день – наша боротьба триває вже 500 днів – із моменту повномасштабного вторгнення. Ми маємо підтримку Його Всесвятості, молитви за наших бійців, за народ, за наших людей, за життя в Україні», – висловив слова подяки Зеленський.

Читайте також: Посол Ізраїлю відмовився коментувати образливі слова Путіна на адресу Зеленського

Президент підкреслив, що під час зустрічі співрозмовники обговорили українську Формулу миру й повернення незаконно депортованих з України дітей. Зі свого боку Його Всесвятість Патріарх Варфоломій відзначив важливість досягнення миру в Україні.

«Вселенський Патріархат як Матір-церква всіх православних в Україні завжди перебуває на їхньому боці. Хочу побажати, щоб повернулися всі полонені й усі діти, які зараз перебувають далеко від своїх домівок», – наголосив Його Всесвятість Патріарх Варфоломій.

Нагадуємо, сьогодні, у 500 день повномасштабної війни РФ проти України, президент Зеленський відвідав острів Зміїний. Український острів звільнили від російських загарбників минулого року.