UA / RU
Підтримати ZN.ua

Воєнний стан: який розмір «бойових» виплат передбачений для військових

Їх розмір залежить від різних факторів.

Через війну, яку розпочала Росія, в Україні оголошена загальна мобілізація та воєнний стан. В цей період призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки. Під час воєнного стану військові можуть отримувати додаткову грошову винагороду – «бойові» виплати. Видання АрміяInform розповіло, який розмір цих виплат та від чого він залежить.

Який розмір «бойових» виплат у військових

На період воєнного стану впроваджено додаткову винагороду військовим. Її визначає Постанова Кабміну № 168.

Читайте також: З 8 липня працюватимуть нові правила пріоритетного бронювання військовим на “Укрзалізниці”

Розміри цієї винагороди — від 30 до 100 тисяч грн на місяць:

Слід зазначити, що така винагорода виплачується пропорційно до часу перебування військового на передовій, або виконання бойових завдань.

«У середньому трохи більш ніж 3 тисяч гривень за добу. Тож, якщо ви провели на передових позиціях 10 днів, то виплата буде трохи більш ніж 30 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

У 2024 році для військових, які несуть службу на «нулі» ввели додаткову виплату у розмірі 70 000 грн. Вона передбачена саме для тих, хто безпосередньо виконує бойові, або спеціальні завдання на лінії зіткнення з ворогом, або в його тилу. Ця виплата не замінює «бойових», а є додатковою до них. Але вона працює за накопичувальною системою.

Раніше ми писали, які пільги можуть отримати учасники бойових дій.