UA / RU
Підтримати ZN.ua

Воєнний стан: чи мобілізують правоохоронців на пенсії

Роз'яснення дав Веніславський.

В Україні оголошений воєнний стан та триває загальна мобілізація, що введені через повномасштабну агресію Росії. В цей період призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років.

Голова підкомітету з державної безпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів в інтерв'ю «Українському радіо», чи призивають під час мобілізації працівники правоохоронних структур на пенсії.

Читайте також: Воєнний стан: чи можуть мобілізувати обмежено придатного без проходження нової ВЛК

Веніславський назвав це питання маніпулятивним.

«Жодних обмежень на мобілізацію громадян України, які стали пенсіонерами поліцейськими чи інших силових структур у віці 40-45 років немає», – сказав він.

За його словами, усі вони зі спеціального обліку переводяться на загальний військовий облік і підлягають такому самому призову за мобілізацією під час дії воєнного стану як і всі інші громадяни України. 

«Якщо поліцейський за станом здоров’я визнається придатним до військової служби, то він підлягає мобілізації на загальних засадах», – резюмував Веніславський.

Раніше юристка Галина Токмач пояснила, чи можуть мобілізувати чоловіка, що має дружину військовослужбовицю та неповнолітню дитину.