UA / RU
Підтримати ZN.ua

Водійське посвідчення тепер можна замінити через «Дію»

Можна замовити нове або перейти на електронне.

В Україні постійно збільшується кількість документів, які можна отримати через сервіси «Дія». Тепер через застосунок можна подати заяву на заміну водійського посвідчення та створити електронний документ. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Читайте також: Перетин кордону: чи можна виїхати з країни за документами в «Дія»

За його словами, ця послуга доступна:

Треба подати заяву в застосунку, а потім забрати посвідчення в сервісному центрі МВС. Чи взагалі відмовитись від пластикового документа та залишити лише цифровий. Адже в Україні прирівняли пластикове водійське посвідчення до електронного.

«Подайте заяву про заміну в Дії та оплатіть протягом 10 хв, інакше вона анулюється. Далі чекайте на запрошення до сервісного центру МВС або на push-сповіщення від Дії про готовність цифрового документа», – повідомив міністр.

Щоб послуга працювала, треба обов’язково оновити застосунок.

Як подати заяву на заміну посвідчення

Раніше Михайло Федоров заявив, що завдяки платформі United24 вдалося зібрати вже 325 мільйонів доларів. Через цю платформу Україну підтримали люди з 110 країн світу.