UA / RU
Підтримати ZN.ua

В.о. глави САП підписав підозру Татарову — журналіст

Детективи НАБУ отримали право на обшук в ОПУ і в будинку чиновника. 

Виконуючий обов'язки глави Спеціальної антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав підозру заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомляє журналіст Юрій Бутусов. 

"Детективи НАБУ отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова", - пише Бутусов.

Він додав, що затримання при врученні підозри не передбачається, оскільки подальші процесуальні дії будуть після вручення підозри.

"Першу підозру Татарову було виписано 1 грудня прокурором САП Романом Симківим, однак вручення було зірвано, оскільки за кілька годин Симків був позбавлений доступу до справи в електронному реєстрі рішенням генерального прокурора", - додав Бутусов.

Читайте також: Татаров був науковим керівником експерта - підозрюваного у справі «Укрбуду» - Bihus.Info

1 грудня Юрій Бутусов в соцмережі повідомив, що колишній народний депутат і керівник Укрбуду Максим Микитась дав викривальні показання на заступника голови ОП Олега Татарова у справі щодо махінацій з квартирами для Нацгвардії.

Микитась нібито повідомив слідству, що Татаров під час роботи в Укрбуд підкупив експерта МВС Костянтина дубоніс з тим, щоб він фальсифікував експертизу на користь компанії.

Також журналіст написав, що НАБУ підготувало підозра заступнику глави ОП Олегу Татарову, проте суддя ВАКС Мойсак нібито заблокував вручення повідомлення про підозру.

Зі свого боку, в ВАКС заявили, що Вищий антикорупційний суд не отримував клопотання про надання дозволу про затримання заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Хто, як і навіщо руйнує антикорупційну систему України? Чому центральна влада і президент Зеленський зберігають гробове мовчання? Яку роль в розхитуванні основ держави відіграють українські олігархи і Москва? Які пласти топ-корупції можуть бути розкриті справами по ОАСК і екснардепу Микитасю? Навіщо ОПУ покриває Олега Татарова? Скільки треба ще часу, щоб розібратися з плівками Лероса і «понятійками» Кличка? Чи є у НАБУ реальні претензії до експрем'єра Гройсмана?

Ці теми були підняті в першій частині інтерв'ю з директором НАБУ Артемом Ситником. Але головне - ви отримаєте не клаптик, а комплексне бачення ветерана антикорупційного післямайданного фронту про те, хто, як і навіщо руйнує антикорупційну систему.