UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок ракетного удару по Краматорську пошкоджено десяток багатоповерхівок, є жертви

За останні дні середня кількість евакуйованих – близько трьохсот осіб на добу. Раніше показники були майже вдвічі більшими.

В результаті вчорашнього ракетного удару по Краматорську пошкоджено десять багатоповерхівок. Як наслідок –загинула одна людина, шестеро поранені. Такі підсумки останньої російської атаки озвучив в ефірі телемарафону голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

“За висновками вибухотехніків, РФ застосувала авіаційну крилату ракету Р-37”, – уточнює він.

Водночас додає: "Ворог намагається сіяти паніку". Ракета повітря – повітря була випущена з літака. Розірвалась на рівні третього поверху.

Читайте також: NYT: Росія може спробувати створити нову «кишеню» навколо Слов’янська і Краматорська

За останні три доби середня кількість евакуйованих – близько трьохсот осіб на добу. Чиновник констатує, що це мало, раніше показники були майже вдвічі більшими, але визнає:

"Немає юридичних підстав насильно людей вивозити. Це при тому, що ми надаємо не лише маршрут руху людей, а й те, куди вони будуть евакуюватися. В подальшому будуть накази про евакуацію людей – ці дії будуть більш активні та жорсткі".

Ті, хто все ж не захочуть їхати, ймовірно, повинні будуть писати розписку для місцевої влади та пояснювати своє небажання евакуюватися.

Нагадаємо, в квітні, після ракетного удару по вокзалу Краматорська, внаслідок якого загинуло близько шести десятків людей, зокрема діти, глава МВС передав представнику Генсека ООН закривавлену іграшку з місця трагедії. 

На уламках однієї з ракет окупантів було нанесено блюзнірський напис «За детей».