UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок підриву в зоні АТО загинув український військовослужбовець – штаб

Інцидент стався у четвер, 1 лютого.

У Донбасі минулої доби, 2 лютого, бойовики чотири рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, в четвер, 1 лютого, внаслідок вибуху загинув один військовослужбовець, повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"За минулу добу зафіксовано чотири обстріли оборонних укріплень сил АТО з боку російсько-окупаційних військ", - йдеться у повідомленні прес-центру.

У штабі також відзначають, що друга половина 2 лютого, приблизно з 17:00, пройшла без порушення режиму припинення вогню. Основна вогнева активність бойовиків спостерігалася у світлий час доби. Агресор продовжував застосовувати міномети і піхотне озброєння.

Минулої доби внаслідок ворожого обстрілу троє українських воїнів отримали поранення. Військовослужбовців евакуювали у військові госпіталі та надали необхідний обсяг лікарської допомоги.

Крім того, в штабі повідомили про те, що в четвер, 1 лютого, внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинув військовослужбовець.

"За уточненою інформацією 1 лютого внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої, на жаль, загинув військовослужбовець Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 20 грудня було погоджено безстрокове припинення вогню з 00:00 23 грудня.

Однак бойовики російсько-терористичних формувань порушили його того ж дня, обстрілявши українські позиції на Світлодарській дузі з БМП, мінометів і гранатометів .

"Новорічне перемир'я" стало 12-м з початку війни в Донбасі. "Шкільне" та "хлібне", що передували йому, систематично порушувалися російсько-терористичними формуваннями.