UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок бійки біля Одеської міськради постраждали 36 силовиків

За фактом конфлікту між мітингувальниками та правоохоронцями розпочато кримінальне провадження.

Внаслідок дій деяких активістів біля будівлі Одеської міськради за наданням медичної допомоги звернулись 20 співробітників поліції і 16 співробітників Національної гвардії України, повідомляє прес-служба обласної поліції на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що за фактом конфлікту між мітингувальниками та правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України.

Бійка сталася біля бокового входу будівлі Одеської мерії, куди намагалися прорватися учасники мітингу. У зв'язку з інцидентом у роботі сесії оголосили перерву.

Як повідомлялося, біля будівлі Одеської міськради, де сьогодні о 10 ранку почалася сесія, активісти зібралися на мітинг за відставку мера Геннадія Труханова.

Читайте також: Незадоволені рішенням суду у справі про масові заворушення в Одесі влаштували сутички з поліцейськими

Нагадаємо, що в ніч з 15 на 16 вересня в одеському дитячому таборі "Вікторія" сталася масштабна пожежа. Повністю згорів один із дерев'яних корпусів табору. В результаті пожежі загинули троє дітей. Двоє дітей з травмами і отруєнням продуктами горіння було госпіталізовано.

18 вересня Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання Одеської місцевої прокуратури №1 і поліції про взяття під варту директора дитячого табору "Вікторія" Петроса Саркісяна без права внесення застави. Суд також прийняв рішення взяти під варту виховательку дитячого табору "Вікторія" в Одесі, яка була відповідальною за пожежну безпеку комунального закладу.

Мер Одеси Геннадій Труханов відсторонив від посад трьох високопоставлених чиновників, які несли відповідальність за будівництво та подальше управління в таборі "Вікторія".