UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок авіаудару по драмтеатру Маріуполя загинуло близько 600 людей — розслідування

Це вдвічі більше, аніж вважалось раніше.

Внаслідок удару Росії по драмтеатру в Маріуполі 16 березня  загинули близько 600 людей. Це майже вдвічі більше, аніж вважалось раніше, йдеться в розслідування AP. При цьому люди, які вижили після нападу, кажуть, що загиблих може бути ще більше.

Спираючись на розповіді 23 людей, які вижили, а також рятувальників, журналісти заявили, що відтворили картину того, що сталося того дня всередині театру. Також вони розробили 3D-модель плану будівлі драмтеатру та з допомогою експертів дійшли висновків, що у будівлі на момент авіаудару знаходилось значно більше людей, аніж вважалось раніше.

«Усі свідки сказали, що на польовій кухні перебувало щонайменше 100 людей, і ніхто не вижив. Вони також сказали, що кімнати та коридори всередині будівлі переповнені, приблизно одна людина на кожні 3 квадратні метри вільної площі», - йдеться в розслідуванні.

За оцінками вцілілих, на час авіаудару всередині було близько 1000 людей, однак точно вціліли з них дещо більше двохсот.

Першими у драмтеатрі сховались його працівники із рідними. Невдовзі місто наказало відкрити всю будівлю як бомбосховище, враховуючи її розміри, надзвичайно міцні стіни та великий підвал. Лише у перший день  туди прийшло близько 600 людей. Згодом люди буди уже всюди – в коридорах, гримерках, залі глядачів.

«До 15 березня в будівлю втиснулося близько 1200 людей, які спали в офісах, коридорах, балконах, підвалах. Вони сиділи в глядацькій залі на колись плюшевих сидіннях, начинку яких використовували для розпалювання багаття», - кажуть очевидці трагедії.

Авіаудар по Драматичному театру Маріуполя стався 16 березня близько 10 ранку прямо по сцені та польовій кухні. Попередньо вважалось, що внаслідок нього загинули близько трьохсот людей.