UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВМС розповіли, скільки кораблів РФ вивела в Чорне море і чи є серед них носії «Калібрів»

В Чорному та Азовському морях перебувають п’ять російських кораблів.

Станом на 4 січня у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться три кораблі РФ. Наразі носіїв «Калібрів» серед них немає. Про це повідомляють ВМС ЗСУ.

В Азовському морі росіяни продовжують контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі. У Середземному – дев’ять ворожих кораблів, з них п’ять носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 76 ракет.

За даними ВМС, за добу, в інтересах Росії прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

У ВМС також нагадали, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних кораблях в акваторії Азовського моря.

Читайте також: Буданов: Чорноморський флот РФ став береговою обороною

Раніше речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк розповіла, що на цей час у Чорному морі знаходиться лише три російські кораблі, та серед них немає жодного ракетоносія. Вона припустила, що це може свідчити про те, що окупанти готують ракетний удар по Україні на православне Різдво

Вчора у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувало до шести російських кораблів. Носіїв «Калібрів» серед них не було.