UA / RU
Підтримати ZN.ua

Власники нафтобази отримають 1,19 млн грн по страховці

За словами власників, нафтобаза була застрахована на мінімальну суму.

Власники мережі "БРСМ-Нафта", якій належить палаюча нафтобаза, зможуть отримати компесацию, т. я. база була застрахована, повідомив директор департаменту стратегічного маркетингу компанії Олександр Мельничук.

При цьому він уточнив, що сума страховки була мінімальною, а паливо не було застраховане зовсім.

"База була застрахована на саму мінімальну суму, компенсація складе близько 1,19 млн грн. Паливо застраховане не було", - заявив Мельничук.

При цьому А. Мельничук відмовився назвати, в якій саме компанії було застраховане майно нафтобази.

Пожежа на нафтобазі у Василькові почався увечері в понеділок, 8 червня. В МВС повідомляли, що станом на 12:00 9 червня в результаті трагедії одна людина загинула і чотирнадцять травмовано, з яких сім працівників ДСНС. Пізніше на місці пожежі знайшли тіла трьох пожежних.

10 червня пообіді пожежні відновили пінну атаку.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України.

Також у МВС припускають, що палаюча нафтобаза була побудована незаконно.

Група "БРСМ" пов'язана з екс-міністроменергетики Едуардом Ставицьким, який втік з України і зараз перебуває за її межами. На данній момент МВС проводить досудове розслідування у справі про розкрадання грошових коштів службовими особами групи підприємств "БРСМ" на загальну суму понад 1,2 млрд грн шляхом незаконного придбання, виробництва та збуту нафтопродуктів.